Over Zin in Tijd

Wat doet Zin in Tijd?

Zin in Tijd begeleidt werknemers die worstelen met tijdsdruk, zowel in werk als privé. Naast praktische tools om overzicht in hun werk te krijgen biedt Zin in Tijd ook inzicht in hun eigen kwaliteiten en het leren luisteren naar hun eigen lijf/lichaam/intuïtie. Vaak geeft het lijf een signaal dat er iets niet klopt of dat je iets niet wilt. Zin in Tijd helpt werknemers te gaan begrijpen wat hun lichaam tegen ze zegt. Dit zodat ze hier ook naar gaan handelen en een verzoek weigeren of hun grens aangeven. Deze informatie en ontwikkeling leidt er uiteindelijk toe dat ze met meer ontspanning naar hun werk gaan en/of tijd met hun gezin of partner kunnen doorbrengen. Je kan je voorstellen dat dit leidt tot betere kwalitatieve resultaten op het werk en een gezondere, stabiele thuissituatie.

Veel werknemers kiezen vaak voor een quick fix of symptoombestrijding; een cursus timemanagement in de kelder, een dagje sauna om te ontspannen, een weekendje weg. Daardoor denken ze dat ze een oplossing hebben gevonden. Met behulp van de intensieve begeleiding van Zin in Tijd en de borging van inspanning en ontspanning bereik je uiteindelijk veel hogere resultaten met een langdurig resultaat. Ook in onverwachte situaties kan je omgaan met de borging privé/zakelijk, hoofd/lijf. Waar het uiteindelijk om draait is om in je dagelijkse gang van zaken de juiste balans te vinden tussen inspanning en ontspanning zodat je plezier behoudt, doet waar je goed in bent en aan het einde van de dag tijd over houdt voor je hobby’s en gezin.

Wie zit er achter Zin in Tijd?

Ik ben Marlies de Waard-Veuger, geboren op 13 september 1974 in Zwijndrecht, getrouwd met Michiel en mama van Siem en Liene. Vanaf juni 2017 ben ik gestart met mijn bedrijf “Zin in Tijd”.

Mijn missie:
Zowel in mijn werk als privé zoek ik zoveel mogelijk de verbinding tussen en samenwerking met mensen. Graag stimuleer ik mensen om hun eigen kwaliteiten in te zetten en dicht bij zichzelf te blijven. Samen kunnen we de maatschappij mooier maken door authentiek te blijven, integer en oog te hebben voor elkaars kwaliteiten, communicatiestijl en vaardigheden.

Mensen benaderen mij voor creatieve sessies en trainingen, waarbij ik met energie, hartelijkheid en enthousiasme mijn rol vervul. Belangrijke sterke punten van mij zijn mijn verbale vaardigheden, empathie, mensen inzetten op hun kwaliteiten en goed laten luisteren naar elkaar. Ik hoor niet alleen wat er wordt gezegd maar ook wat er niet wordt gezegd en volg daarbij mijn intuïtie.

De reden dat ik voor mijn eigen bedrijf heb gekozen is dat ik zelf op mijn 25e levensjaar heb ervaren hoe het is om overspannen te zijn. Ik was alleen maar bezig om anderen te pleasen, zowel op werkgebied als privé. Door andere keuzes te maken in mijn leven en beter naar mezelf te luisteren kreeg ik weer meer rust en plezier in het leven. In de loop der jaren heb ik dus geleerd wat je kan doen om je grenzen te bewaken. Naast een goede planning is het vooral van belang om naar jezelf te luisteren.  Wat vind ik leuk om te doen? Wat voelt voor mij goed? Wat geeft mij ontspanning? Waar krijg ik energie van?

Als je weet waar je zelf goed in bent en wat je leuk vindt om te doen dan kan je hier ook meer naar handelen. Dat doen wat bij je past. Dit leidt tot het hebben van meer invloed op of regie in je werk en uiteindelijk meer rust en inzicht in werk en taken, zodat je een betere balans in werk en privé krijgt. Bij mij heeft dit er toe geleid dat ik voor mezelf ben begonnen om dat te doen waar ik blij van word en waar ik energie van krijg om nooit meer over mijn grenzen te gaan en goed voor mezelf te zorgen. Hier geniet mijn omgeving ook van.

Zin in Tijd is geregistreerd bij de KvK in Breda.